MAAND ARCHIEF: juni 2015

OPDRACHT CIRCULAIR NATUUR-EDUCATIE-CENTRUM

circulaire_economie_levert_vanaf_2025_jaarlijks_1_miljard_op_1_96VvTG
26 juni, 2015
door Arjan Karssenberg Gepost in Leerbedrijf, Minor, Stage

SUS Ateliers hebben een nieuwe opdracht gekregen voor het ontwikkelen en realiseren van een natuur-educatie centrum aan de Maas. Het gebouw moet circulair, biobased en self-supporting worden. Dit project gaan we komend semester in de minor starten.


KASCONSTRUCTIE VAN CHIBB, DETAIL VAN DE DAG

bwe012_conc03
25 juni, 2015
door SUS Ateliers Gepost in Chibb

In een artikel op bouwwereld.nl wordt de kasconstructie van CHIBB uitgelegd. Hoe is het opgebouwd en bevestigd? De duurzame opbouw van de noordgevel wordt inzichtelijk gemaakt.     


BOUWBELANG SCHRIJFT OVER CHIBB, SUS ATELIERS EN ARUBA

foto1susateliers_275
21 juni, 2015
door Arjan Karssenberg Gepost in Chibb

Hbo’ers en mbo’ers samen aan de slag Een boeiend initiatief van docent Arjan Karssenberg: studenten van hbo en mbo maken op een bijzondere manier kennis met de duurzame bouwkundige praktijk. Een manier van opleiden die navolging verdient. Arjan Karssenberg, partner bij KWSA architekten, heeft altijd een speciale interesse gehad voor duurzaam materiaalgebruik. Reden waarom hij […]


SUSATELIERS.NL, WE ZIJN ONLINE!

sus1
15 juni, 2015
door SUS Ateliers Gepost in Afstuderen, Leerbedrijf, Minor, Stage

Het is zover, WWW.SUSATELIERS.NL, is online! Op de website zijn de projecten van stage- leerbedrijf- minor- en afstudeerateliers te bekijken, die bij SUS Ateliers zijn ontwikkeld, uitgewerkt en gebouwd. Ook alle films over SUS en CHIBB kan je hier bekijken. Wil je weten welke sponsors en partners mee hebben geholpen aan de projecten klik hier voor een overzicht. Ben […]


NIET MARKTHAL OF DE ROTTERDAM MAAR CHIBB!!

img_0396
8 juni, 2015
door SUS Ateliers Gepost in Chibb

Een groep studenten van de TU Eindhoven hebben CHIBB uitgekozen als hoofdbestemming van hun excursie naar Rotterdam. Het voorbeeld van passief en circulair bouwen!