IF TECHNOLOGY, EEN VERNIEUWDE BLIK OP DUURZAME ENERGIE!

2 december, 2016 door SUS Ateliers Gepost in Minor, Stage

Woensdag 30 november.

Het is een probleem van deze tijd, klimaatverandering. De afgelopen dagen is o.a. het smelten van de noordpool een belangrijk item in het nieuws en wordt eens en te meer duidelijk dat de klimaatverandering geen fabeltje is.  Er is een dringende noodzaak aan verandering naar hoe om te gaan met deze planeet.

IF Technolgy (http://www.iftechnology.nl/) is een bureau dat een verdiepingsslag maakt als het gaat om duurzame energie. Geen zonnepanelen of windmolens maar een voor de hand liggende energiebron in Nederland die tot dusver nog niet benut is.

Door gebruik te maken van de warmte en energie die in ons oppervlaktewater verborgen ligt, ontstaat er een nieuwe kans in Nederland m.b.t. het winnen van duurzame energie.

Een mooi voorbeeld van een uitgewerkt project is op de Universiteitscampus in Utrecht. IF Technology is hier bezig om de 7 gebouwen van het complex met 12 bronnen te voeden. De gebouwen kunnen onafhankelijk van elkaar aansprak doen op deze bronnen voor zowel warmte als koude. Dit bodemenergiesysteem bespaart de campus per jaar 700.000 m3 aan aardgas.

De presentatie die werd gegeven op het SUS-Ateliers door dhr. B. Scholten van IF Technology was verhelderend voor zowel de stage-ateliers als de minor Duurzaamheid. Er is een totaal nieuw inzicht verkregen over het winnen van duurzame energie. Zorg ervoor dat je de volgende presentatie niet mist!

Voor meer informatie kan u terecht bij het SUS-atelier op de Directiekade 23, Heijplaat.

if-technology