STUDENTEN PRESENTEREN PLAN ‘’CIRCULAIRE WIJK ZWIJNDRECHT’’

2 mei, 2018 door nick boogaards Gepost in Geen categorie

Vorige week hebben vijf studenten van het SUS leerbedrijf een tussenpresentatie gegeven over hun plan een wijk in Zwijndrecht circulair te renoveren. In opdracht van de Gemeente Zwijndrecht​, Woonkracht10​, Waterschap Hollandse Delta​ hebben de studenten een plan ontwikkeld dat water, elektriciteit, warmte, ecologie en sociale voorzieningen binnen een wijk op circulaire manier aan elkaar worden gekoppeld. Ook worden de woningen op een circulaire manier gerenoveerd in de vorm van een kas of uitbouw uitbreiding en biobased schilrenovatie!

De presentatie werd zeer enthousiast ontvangen! Na de presentatie werd een grote poster aan de opdrachtgevers aangeboden, met daarop een volledig uitgetekende circulaire renovatiewijk.

Komende maanden worden de gemeenschappelijke systemen verder uitgewerkt tot voorlopig ontwerp.

foto circulaire wijk zwijndrecht0001renovatieconcepten