Geslaagde beton workshop op de RDM kade

18 oktober, 2018 door SUS Ateliers Gepost in Geen categorie

Diverse studenten van de bouwkunde opleiding van de Hogeschool Rotterdam gingen op donderdag 11 oktober zelf met beton aan de slag. Na een uitgebreid college over betoneigenschappen kwam de beton mixer de kade opgereden en hebben de studenten zelf een tweetal wanden gestort.

 

De workshop ‘Betontechnologie in de Praktijk’ was een aanvulling op het vak materiaalkunde. Dit is een tweedejaars vak van de bouwkunde opleiding vanuit de vakgroep ‘Bouw en Innovatie’.

 

In een college over betoneigenschappen werd de theorie afgewisseld met proefjes waarbij de verwerkbaarheid van beton bij verschillende water toevoeging. Om vervolgens te horen dat de cementwagen op de kade staat.

 

Een gevulde truckmixer kwam een speciaal betonmengsel brengen uit de Spaande Polder. De SUS ateliers had de wandbekistingen voorbereid. De workshop-studenten hebben vervolgens zelf tweetal gewapend betonnen wanden in het werk gestort.

De wanden worden in komende weken gebruik voor het Project Bouwstenen waarin diverse prototypes van vloeren, daken en gevel worden gemaakt en onderworpen aan experimenten.

 

Met dank aan  Wouter van de Berg, Robbert te Dorsthorst, Peter de Vries, en de Heidelberg Cement Groep

thumbnail_IMG_20181011_125032s

IMG_20181011_151736s IMG_20181011_152215s IMG_20181011_160601S