Prototype bouwstenen OP5

2 november, 2018 door SUS Ateliers Gepost in Geen categorie

In de herfstvakantie zijn de studenten hard op weg de prototypes af te ronden. Nog voor de vakantie moesten de juiste materialen en producten worden besteld. Een hele uitdaging om de juiste materialen te vinden en deze passend te maken binnen het budget.

1Na

Circulaire HUB Zwijndrecht

 

Een deel van de materialen is afkomstig uit de circulaire HUB in Zwijndrecht. Nick Boogaards, bouwcoördinator van Natuureducatiecentrum Zwijndrecht, heeft in de herfstvakantie de bestelde elementen op maat gezaagd en het transport verzorgd. Deze elementen geoogst uit een sloopproject krijgen zo een tweede leven. Door de prototypes uit hergebruikt materiaal te laten maken spreken we van echte circulaire bouwstenen.

 

Prototypes

 

Op de RDM-Campus werken de studenten met enthousiasme toe naar de volgende fase van het project prototype bouwsteen. De bouwsteen is ontworpen en de materialen en producten zijn afgeroepen voor de vakantie. Afgelopen maandag zijn ze gestart met de bouw van de prototypes. Door veel enthousiasme en flexibele inzet van de studenten verrijzen steeds meer bouwstenen en krijgen de eerder theoretisch uitgewerkte bouwstenen een praktische uitwerking.

 

Volgende week

 

In de laatste week van het project zullen de bouwstenen door de studenten worden getest op verschillende aspecten. Zijn de bouwstenen stootvast? Is de thermische weerstand voldoende? Hoe zit het met geluidswering? Per bouwsteen liggen er verschillende vraagstukken die de studenten zelf zullen gaan testen. Aan het eind van de week worden alle prototypes tentoongesteld en zal er aan de hand van een prijsuitreiking een winnaar worden benoemd.             Hierna is het aan de studenten om de bouwstenen volledig te demonteren om de circulariteit van de bouwstenen aan te tonen.

 

Benieuwd naar de vorderingen en het eindresultaat? Hou dan onze website (www.susateliers.nl) en Facebook (https://www.facebook.com/susateliers) in de gaten!

 

1 (1)1 (2)