Prijsuitreiking prototype bouwstenen

9 november, 2018 door SUS Ateliers Gepost in Geen categorie

Deze week zijn de studenten van de Hogeschool Rotterdam bezig geweest met de laatste fase van OP5 namelijk het testen van de zelf gebouwde bouwstenen.

 

Proeven

 

Met verschillende proeven moesten de studenten aantonen dat hun bouwstenen voldoen aan de gestelde eisen binnen de bouw.

Uiteenlopende proeven werden gedaan. Voldoet het gemaakte gevelelement aan de juiste thermische weerstand, hoeveel mensen kunnen op de door hun bedachte vloer lopen en is het gevel element wel stootvast?

 

Uitvoering

 

Met deze opgaves hebben de studenten zich afgelopen week bezig gehouden. Door middel van een zandzak werd de stootvastheid getest. Of de gevel het nou wel of niet weet te houden de proef is altijd geslaagd! Met verwarmingselementen werd een gevel bestraald zodat er aan de andere kant met thermische meetapparatuur kon worden vastgesteld of de thermische weerstand voldeed.

 

Uitreiking

 

Vanmiddag is er vanaf 11 uur een tentoonstelling op de RDM-Campus. Hier laten studenten de door hun gemaakte bouwstenen zien. Om 12 uur zal er een prijsuitreiking volgen die wordt uitgereikt door de directeur van Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO), Robert Ingen.

 

IMG_0619