EAGLE’S HISTORY AND FUTURE

13 november, 2018 door SUS Ateliers Gepost in Geen categorie

Acht studenten van SUS-ateliers van de Hogeschool Rotterdam hebben voor het achtste jaar op rij een project gerealiseerd op Aruba. Met dit keer als opdracht de Historie van Eagle terug te brengen op een duurzame manier. De groep is twee weken lang ondergedompeld in de cultuur van Aruba en de geschiedenis van Eagle, door middenin de oude Eagle compound te verblijven.
 
Op maandag 5 november is in House of Mosaic een carrousel georganiseerd waarin vijf verschillende aspecten van het Eagle gebied zijn gepresenteerd.
 
Het eerste aspect was het bundelen van de verloren geschiedenis van het Eagle gebied. Dit boekje is overhandigd aan de minister van Cultuur en de bedoeling is dat deze ook uitgegeven zal worden.
Het tweede aspect was de ontwikkeling van het havengebied voor Oranjestad. Momenteel liggen er plannen om de strip vol te bouwen. Dit plan negeert de kans die er ligt om Rancho, Eagle, Madiki en het centrum weer te verbinden met het water. Vergeleken met het plan wat er nu ligt wordt er een groter gebied betrokken dat opgewaardeerd wordt.
Het derde aspect was het nieuw leven blazen in de historie van Eagle. Een route verbindt belangrijke plekken zoals de ‘Taratata wharf’ als begin van de raffinaderij, het hoofdkwartier en de oude steigers door middel van oplichtende elementen.
De laatste twee aspecten waren het opwaarderen van de compound en een nieuwe transitie in het Eagle gebied. Een enorm snelle transitie, vroeger van visserij naar olie, wordt nog een keer ingezet, maar dan om ervoor te zorgen dat Aruba onafhankelijk wordt van import en een nieuw tijdperk in gaat.
 
In twee weken op Aruba, zijn er plannen gemaakt die de kans hebben om opgepakt te worden zodat Oranjestad weer met het water verbonden wordt en de geschiedenis van Eagle weer tot leven komt.
181106_SUSateliers_geschiedenis_fotoboek