MINOR SMART THINGS GEBRUIKT CHIBB ALS PROJECTCASUS!

10 september, 2015 door SUS Ateliers Gepost in Chibb

De minor ‘Smart Things’ van het instituut CMI gaat verschillende projecten koppelen aan CHIBB. Ze hebben een 6-tal onderwerpen geforumeleerd waarop ze onderzoek gaan doen doormiddel van technische meetinstrumenten te plaatsen in en rondom CHIBB.

Eén groep houdt zich bezig met een warmte camera, waarmee ze een heatmap maken van het ruimte gebruik van de deuren en ramen.

Een volgende groep houd zich bezig met het elektrische gebruik van CHIBB, en dit afstemmen op gebruik hoeveelheid pv. Wanneer wordt er stroom geproduceerd en wanneer gebruik je de stroom en kunnen apparaten hierop afgestemd worden?

Andere onderzoeken is de thermische werking van de kas,  smart tuinbouw (Hoe kan je voedsel automatisch laten produceren), regenwater kwaliteit, afstemmen op de vraag van tuinbouw  en de luchtstroom in de kas.

20150902_13460420150902_135740_Richtone(HDR)

 

20150902_140317_Richtone(HDR)