Projecten


Masterplan San Nicolas

Tijdens de pressurecooker is het Masterplan voor San Nicolas opgesteld. Hierbij zijn op gebieden van duurzaamheid gekeken om het negatieve positief te maken.lees meer→

SUS Huisvesting

De minor is verder gegaan met het ontwerp van de vorige minor. Onderzoek is er gedaan naar verschillende ontwerpen en materiaal studies.lees meer→

CHIBB en Huisvesting

Tijdens de stage atelier 2014 is geholpen met de oplevering van CHIBB en is er een technische opname van de zolderverdieping van het RDM gemaakt.

Huisvesting SUS

De studenten van het leerbedrijf hebben onderzoek gedaan naar de huidige staat van de RDM Zolder. Samen met een extern bedrijf is er een risico-analyse gemaakt.

Ecobiokas

Ecobiokas wordt van het voorlopig ontwerp van de minor, verder uitgewerkt tot vergunningsaanvraag: installaties, constructie, detaillering en materiaalkeuze.

Masterplan Rancho

Tijdens de minor zijn studenten naar Aruba afgereisd en hebben een masterplan gemaakt. Hoe is het plan gemaakt om de wijk Rancho uit de negatieve spiraal te krijgen.

Nieuwe huisvesting SUS

Tijdens de minor is er gekeken wat de mogelijkheden zijn naar een nieuwe huisvesting voor de SUS Ateliers. Op de zolder van de RDM Campus is ruimte om dat te gaan realiseren.

CHIBB Leerbedrijf

In het leerbedrijf is gewerkt aan de afwerking en oplevering van CHIBB. Hierbij is met name in de uitvoering en in de werkvoorbereiding aan hebben gewerkt.

Ontwerp blok pos chiqito

In de minor is een ontwerp bedacht waarbij materiaal gebruik, beperken/hergebruik, passief, schaduw etc centraal staan.

Ecobiokas

Een tweede concept-huis ontwikkeld door de SUS-ateliers. Nu een renovatie van blokje met 3 appartementen tot twee eensgezinds woningen.

Poschiqito Minor project 2011

Ontwikkeling van een multifuntionele accommodatie met als doel samenhang in de wijk te creeren, met als resultaat trots en identiteit.

CHIBB Minor project 2011

In de minor is eerst een project gedaan voor een multifunctioneel gebouw, CHIBB+. Zes lagen werkruimte op het noorden, zes lagen met drie maisonnettes, trapsgewijs, met daartussen een groot atrium,

Synthion

In opdracht van Broek Bakema Architecten moest de minorgroep een ontwerp van een laboratorium -gebouw verduurzamen. Gewerkt is aan regenwater-opvang, groen-gevels, compacter gebouw, park rond het gebouw, oriëntatie, duurzame materiaalkeuzes e.d.

Drijvend wonen

Stagiaires maken uitwerking tot bouwbaar plan. Een hoofd-sponsor/partner trekt zich terug, plan wacht nog op uitvoering en goede partners.

Drijvende kaswoning

De drijvende kaswoning gaat veel verder dan de technische optmalisatie van systemen, materialen en processen. De kaswoning kan bij uitstek synergien tussen technische optimalisatie en een groot woongenot creëeren.

Grondgezuiverde gewassen

Marcella Voogt

Dampopen bouwen

Harwin Meerkerk en Jan de Vries

Kassen bij scholen

Michel Boogert

Art-deco district San Nicolas

Leyron Marcos en Sherwin Bryson

Duurzame luiken

Dennis Duijvenstein

Materiaalpaspoort

Wouter Huurman

MIG-Herbestemmingwijzer

Maxim Ross

Tropische groene daken

Danny van Persie en Kevin Giessen

Restauratie Conucu huizen

Coen van de Spek en Fabian Heil

Duurzame renovatie woningbouw Aruba

Lateef Petronia en Bas Muilwijk

Ventilatiestysteem met zonneschoorsteen

Prewina Sookhlall

Stadslandbouw Aruba

Rogier Overduin

Zonneschoorsteen

Kimberly Beerkens en Gertjan Schoneveld

Passief

Ferry Nitzsche

Duurzame knopen

Biobased en Passief

Dave Maliepaard en Stephan Wuntke

Duurzaam bouwen handleiding

Richard in 't veld